۶۰۰ لیتر پساب شهری و صنعتی شهرستان باید تصفیه و بهرهبرداریِ صنعتی شود
دکتر گرمابی در نشست با مقامات ارشد شهرستان به اتفاق مدیرعامل و معاون برنامهریزیِ شرکت آبمنطقهای خراسان که در رابطه با موضوع بحران آب برگزار گردید، طی سخنانی ضمن بیان این مطلب افزود:
چارهجویی برای حلّ مشکل کمآبی باید سالها پیش انجام میشد، در این زمینه همهی ما مسئولیم و بيش از همه، مسئولين آب استان که میبایست با برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، تا قبل از اینکه موضوع غیرقابل حل شود، چارهجویی کنند.
ایشان با اشاره به وجود پس آب شهرى که ۶۰۰ لیتر در ثانيه است و پس آب شهركِ صنعتى خيام كه به آن اضافه میشود، اظهار داشت: بهترین راه، استفادهی صنعتی از این پسآب است .قرار است با مبلغ قراردادی ۳۷۰ میلیارد تومان فاضلاب شهر نيشابور به بخش خصوصی واگذار شود، تصفیهی این پسآب برای استفاده در بخش کشاورزی باید بسیار جدیتر و با کنترل دقیقتر انجام شود. وضعيت پس آب شهرك صنعتى خيام نيز بايد از حالت فعلى بهبود يابد.
دکتر گرمابی افزود: گسترش فرهنگ عمومی صرفهجویی آب نیز وظیفهی دیگرِ دستگاههاست، ما در کشاورزی هیچ راهی جز آبیاری قطرهای و کشت گلخانهای نداریم، الگوی کشت هنوز آنطور که باید در میان کشاورزان ترویج نیافته، باید جدول الگوی کشت را همراه با آموزشهای لازم به کشاورزان ارائه داد؛ ما باید بتوانیم غذای ۸۰ میلیون نفر را تامین کنیم و حتی در این زمینه صادرات را تقویت کنیم.
ایشان خطاب به مدیرعامل شرکت آبمنطقهای گفت: مردمِ تعدادی از روستاهای ما با مشکل خشک شدن قناتها مواجهاند، اجازهی حفر چاه هم ندارند و برای کشاورزی دچار مشکل جدیاند، ایجاد بند خاکی میتواند علاوه بر کمک به احیای قنات، به تامین آب کشاورزی کمک کند. مدیر عامل شرکت آبمنطقهای استان قول داد در این زمینه مساعدت کند.
گفتنی است در این نشست چند ساعته که در سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد، به لزوم مدیریت و حفاظت از دشت نیشابور و راهحلهای مقابله با بحران آب پرداخته شد.
در این نشست، فرماندار نیشابور، فرماندار فیروزه، دادستان هاى هر دو شهرستان، معاون سیاسی-امنیتی فرماندار، فرماندهی نیروی مقاومت بسیج، روسای ادارات امور منابع آب و محیط زیست، رئیس و اعضاى خانهی کشاورز، اعضای شورای شهر، نمایندگان سمنهای محیط زیستی شهرستان حضور داشتند.
۲۱ تیر ۹۷
دیدگاهی بگذارید